Blogging 101 : Canva

Monday, October 26, 2015


Blogging 101 : Canva | Assalamualaikum and hello readers . Today i would like to share with you an awesome editing tool that you should try . As we bloggers we want to attract readers to read our article and one of the way to captivate their attention is through pictures . Not many of us have Photoshop in their laptop right? Some may google the pictures that they want and some may use their editing tools. It's all the same thing. Then how about those who do not have Photoshop or Illustrator ? How they want to have pictures or design that can attract their readers? How about start using Canva?





Redesign Cikkmiradotcom

Saturday, October 24, 2015


Redesign CIKKMIRADOTCOM | Assalamualaikum and hello readers . It's been a long time since i active blogging and it's also been a long time since my last edit or redesign for my blog . Today I redesign my blog again. Maybe something more feminine and reflect my age i guess. I hope that my new design for my blog is clean and easy for you to read my blog. I hope it is not crowded . Let's take a sneak peak shall we .


Shopback is now in Malaysia !

Saturday, April 18, 2015



Hi readers! Who love online shopping here? Well this is good news for online shoppers in Malaysia because Shopback is now in Malaysia! Have you ever heard about Shopback.my before? If you've never heard, let me brief you a lil bit about Shopback.


Behind CikkMiraDotCom

Thursday, April 09, 2015



Assalamualaikum and hello readers :)

Uncover the Secret behind CikkMiraDotCom | Okay for today post , i'm going to revealing my blog design secret . There people asking me how i edit my blog like this .


Portfolio : Ibubalqis.com

Friday, March 13, 2015






Portfolio : Ibubalqis.com | Assalamualaikum w.b.t semua readers cikkmira.com. 
Diatas adalah portfolio hasil design saya untuk blog ibubalqis.com . Tuan empunya blog ialah Nor Huda Mazan.

Clients Details


Picture : Gambar sidai kain / baju kanak2 atau baby
Reference : Design macam mommysbundle.com 

Package

Package : Full edit blog

Platform

Platform: Wordpress

Interested

PM at CikkMiraDotCom fanpage or email at mira94.aa@gmail.com


Portfolio : Ibubalqis.com Full Preview





5 produk kecantikan wanita online

Friday, February 27, 2015



Wanita dan produk kecantikan. Produk kecantikan dan wanita . Keduanya tidak boleh dipisahkan . Betul tak? Dah menjadi lumrah wanita untuk tampil cantik dan kemas. Sape kat sini yang tak pakai make up kalau keluar? Tipu lah kan . Kebanyakan wanita urban zaman sekarang akan mengenakan solekan walaupon tipis . Mereka takkan keluar rumah tanpa solekan . Ini adalah fakta ye wahai wanita . Kebanyakan orang menganggap solekan fungsinya hanyalah untuk membuat ladies nampak cantik , tapi pada saya solekan boleh menambah keyakinan diri apabila bersama dengan yang lain. Tmbahan lagi dengan adanya internet, produk kecantikan yang didingini dapat dibeli dengan mudah . Alah . Bak kata orang semuanya dihujung jari anda . Klik je. 

Invitation collaboration with Zalora

Thursday, February 19, 2015








Assalamualaikum,

Still ade silent reader kat blog nih? I hope so . Hahaha.

Bukan ape sebab mulai arini CM open again for business and also CM nak share tips and tricks untuk buat blog korang dabommmmb . CM bukan lah have skill yang tinggi sangat tapi kalau setakat nak share Insyaallah boleh . Hee .

CikkMiraDotCom berubah wajah

Wednesday, February 18, 2015






Assalamualaikum.

Mulai dari hari nih CM dah start cuti dari exam . CM cuti selama 6 minggu . Jadi CM amik kesempatan nih untuk buka balik tempahan blog sekiranya masih ada yang berminat . Style CM sekarang macam blog CM lah . Macam tuh lah style CM edit sekarang .


Sekiranya ada yang verminat boleh email CM at mira94.aa@gmail.com.

Kali nih CM guna kaler gold as tema . Gold , white and black . Sebab CM rasa nampak lebih kemas . CM buat landing page . If nak baca entry tekan blog je di homepage okay.


CM suka jenis yag simple . Tak banyak sangat color and banyak fuction. Blog CM berat atau tak ye? Hahaha . CM kalau bab pemilihan kaler CM suka guna tiga color je . Too much would be crowded.


CM jugak ada tambah slider and current portfolio di homepage. Ade jugak testimonials from customer CM . Sekarang nih cuma ade satu testimoni untuk yang terbaru nih . Ada tak sesape yang nk collaborate dengan CM in printing . CM nak collaborate dengan mereka mereka yang buat printing service sebab CM cuma provide editing service and takde printing . Kiranya nanti boleh bincang pasal harga berapa ringgit untuk satu satu service printing tuh. Contohnya cam business card.
.


Yang collaborate dengan CM , CM letak lam CM nya blog lah . Hehehe. Kalo ade yang berminat or ade yang buat printing service boleh tinggalkan komen kat bawah nih or email CM dekat mira94.aa@gmail.com.










Tutorial : Remove required field for title

Monday, February 02, 2015



Bila kita nak letak gambar dalam blog kita mungkin akan guna Image gadget dan kita taknak letak ape ape title pon. Tapi kita kena letak title sebab it is required. Jadi to solve this problem here are some steps that can help you . Aiseh omputih lak kita.


Latest Instagrams

© CikkMiraDotCom. Design by FCD.