New look for this end semester

Wednesday, April 23, 2014





Assalamualaikum 
Bismillahhirrahmanirrahim .


Hello peeps !

Hehe . 

Dah lama dah CM tak update blog . Nak editting pon susah . Memandangkan kali nih short sem so memang susah lah .  Banyak assignment yang nak kena buat . Website and macam2 lah lagi . Belajar pon tak mana . Tak merasa pon situasi belajar tuh . But yang assingment website tuh I loike . Hehe . Assignment untuk buat poster pon ade . Kenapa CM edit blog CM? Sebab lepas habis sem nih CM ada cuti selama 3 minggu . And to filling up those days , CM nak bukak editting nya kedai kat fanpage FB . Not just service editting blog tapi untuk benda lain jugak . Before this CM jadi dropshipper untuk jual barang but tak aktif sangat . So kali nih CM nak buat yang CM tahu buat , editting! Nak jual cam button badge , flyers, business card or anything lah yang berkait dengan designing . Hehe . Nak kumpul duit . Who knows lepas nih CM boleh beli laptop Mac . Ohoii . Berangan . Hehe . 

Blog Editing Resources

Tuesday, April 01, 2014


Assalamualaikum
Bismillahirrahmanirrahim

Memandangkan saya amat lah jarang update CM punya blog and tutorial untuk anda semua . Dengan ini CM menge 'share' blog yang CM selalu jenguk and jadik panduan untuk CM editting CM punya blog . Moga dapat beri manfaat untuk mereka yang nak edit blog . Aiseh . Hee .

Senarai blog tutorial editting

  1. http://chocollyheart.blogspot.com/
  2. http://sibodohjangankacau.blogspot.com/
  3. http://hafizzulkafly.blogspot.com/
  4. http://nurulatiqahjaidin.blogspot.com/
  5. http://www.djogzs.com/
  6. http://www.infotechblogging.com/
  7. http://www.mybloggertricks.com/
  8. http://wanaseoby.blogspot.com/
  9. http://helplogger.blogspot.com/
  10. http://24work.blogspot.com/
  11. http://www.fizgraphic.com/
  12. http://nabilamedan-taipmenaip.blogspot.com/
  13. http://www.lyssasecret.com/
  14. http://www.duniashida.com/
  15. http://www.dayangdeno.com/

Itu lah antara blog yang CM selalu singgah . Tak ikot ranking yer . Main hentam keromo je tuh letak . Sambil2 ingat link nya . Hehe .Tiap hari CM akan jumpe blog and web baru yang ajar tentang CSS editting nih semua . Haa. So adalah ilmu baru . 


Semua belajar berperingkat takde terus pandai 


Insyaallah andai kata jumpe lagi CM akan kongsi yer








Latest Instagrams

© CikkMiraDotCom. Design by FCD.