Blog untuk reader atau syok sendiri?

Wednesday, March 19, 2014





Assalamualaikum
Bismillahirrahmanirrahim


Tajuk kali nih yang CM (CikkMira)  nak bincang ialah berkenaan blog .

 Blog untuk reader ke or syok sendiri?

Sebenarnya benda nih dah lama bermain dalam pikiran CM . Eh ye ke?
Ye .
Dah lama dah benda nih bermain dalam pikiran CM . CM akan tertanya tanya gak apa sebenarnya fungsi blog nih . Sekadar sesuka ke ? Nak carik publisiti ke ? Ke just untuk nak famous ?

Sebelum nih Cm ada pemahaman yang salah jugak berkaitan blog nih . CM amik remeh je sal blog nih .
Ala blog aje pon kan bukannya apa . Tapi ternyata salah . Blog nih kalau nak tarik reader bukannya senang. Susah tau . Entry kenalah menarik . Tak boleh main belasah je . 

Friday, March 14, 2014


Tutorial : Sliding Panel

Thursday, March 13, 2014








Ade yang mintak saya ajar untuk buat sliding panel macam dalam blog saya nih. Huhu . Jadi harinih saya buat tutonya .

Portfolio : Nur Najihah and Fatin Farhanah

Monday, March 03, 2014



Assalamualaikum

Apa khabar ?

Dah lama tak update blog kan ? Hehe .


So arinih nak upadate pasal tempahan blog .

Alhamdulillah .

Dibawah nih ade hasil edit blog yang dah lama tertunggak sebab saya agak busy dengan kelas semua .

Latest Instagrams

© CikkMiraDotCom. Design by FCD.