Tutorial: Disable right click without message

Wednesday, January 29, 2014



Tuto untuk yang tak berapa berkenan dengan copycat . >.< 

Tapi yang nih tanpa mesej okie . 

Ada yang tak suke ade mesej sebab serabut kan? jadi yang tak suke ade mesej boleh guna cara nih :D


Tutorial : Disable right click with message




Tutorial : Scrollbar di Blog Archive




Apa khabar ?
Hope korang sume baik baik .
 
Hari nih Cikk Mira nak ajar cara nak buat scroll kat Blog Archive. 
Kalau macam nih blog kita akan lebih kemas sikit . 
Kalau tak letak dia akan memanjang kan . And itu jugak akan memakan ruang . 


Tutorial : Border keliling Sidebar

Thursday, January 16, 2014








Comel kan blog beliau . Nak tengok secara live boleh pergini sini [Iman Zakaria Blog]


Hee . Okay nak ajar tuto untuk sidebar widget . 


Ada yang tanya macam mana nak buat sidebar putus putus tuh . 


Cara Cara

  1. DASHBOARD > TEMPLATE > EDIT HTML > HIGHLIGHT WORDS > TEKAN CTRL F
  2. Cari code .sidebar .widget-content {
  3. Paste kan code nih bawah dia 
  4. border: 1px dashed #FFACCC;


Siap ^_^
#nota kaki : yang di highlight tuh boleh tukar yer dear . 
kaler nih : Saiz ketebalan dia
kaler nih : Tukar warna pilihan anda

Tutorial : Scroll bar version 2





 .

Design : Business Project

Monday, January 13, 2014



Apo kabo demo tuh ? Ekeke . Harap sumo baik2 lah deh .

Hehe . Alhamdulillah ramai yang tanya pasal bisness tuh . Bisness ape? Tekan sini  

Sebelum nih saya busy sebab saya ada buat assignment untuk business project yang saya amik untuk foundation nih . 

Kumpulan kami kena pilih satu jenama or brand nih and buatkan satu nafas baru lah . Lebih kurang camtuh lah uolss . So kumpulan kami pilih Dutch Lady . Uhuhu .

Latest Instagrams

© CikkMiraDotCom. Design by FCD.